judoclubhensbroek.nl

Home

We mogen weer judoën

Beste leden van Judoclub Hensbroek,

 

Goed nieuws: we mogen weer judoën! We zijn hier blij mee en we gaan dit doen, maar wel zonder jullie en onze vrijwilligers bloot te stellen aan een bovenmatig hoge kans op besmetting met Corona via contacten in de gymzaal. Daarom gaan we voorlopig alleen trainen met leden die jonger zijn dan 18 jaar en alléén op woensdagavond.

 

We zullen weer starten op woensdagavond 2 september met 4 jeugdgroepen.

Bij de trainingen zijn we gebonden aan een protocol dat we met de gemeente zijn overeengekomen. De voor jullie van toepassing zijnde regels vind je hieronder:

 • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

 

 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten.

 

 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD).

 

 • Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld.

 

 • Blijft thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld.

 

 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.

 

 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.

 

 • Ga voordat je van huis vertrekt, bij voorkeur thuis naar het toilet.

 

 • Was voorafgaand aan en na het gymzaal en/of sporthal bezoek je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.

 

 • Was de handen met water en zeep als je handen mogelijk besmet zijn: na het aanraken van objecten waar veel mensen aanzitten (deurknoppen, afstandsbediening, etc.); na een toiletbezoek; na hoesten, niezen in de handen; na het snuiten van de neus.

 

 • Vermijd het aanraken van je gezicht.

 

 • Schud geen handen.

 

 • Kom alleen op vooraf besproken tijden.

 

 • Kom alleen of kom met personen uit jouw huishouden.

 

 • Kom met persoonlijk vervoer: zoals te voet, met de fiets of auto.

 

 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de afgesproken starttijd naar de accommodatie.

 

 • Volg altijd de aanwijzingen van de daartoe bevoegde personen op.

 

 • Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum.

 

 • Het is toegestaan om gebruik te maken van douche- en toiletgelegenheden. Hierbij blijft de routing vanuit de huurder wel van toepassing om verkeersstromen te voorkomen.

 

 • Verlaat direct na het sporten de accommodatie zo spoedig mogelijk via de routing naar de aangewezen uitgang.

 

 • De “nieuwe” in/uitgang zal als ingang worden gebruikt. De “oude” in/uitgang zal als uitgang worden gebruikt. Dit wordt op de buitendeuren aangegeven met tekst en afbeeldingen van verkeersborden. Er worden geen persoonlijke spullen achtergelaten in de ruimte bij de “nieuwe” in/uitgang, ook geen schoenen.

 

 • Het is alleen toegestaan de accommodatie te betreden voor lesgevers en judoka’s uit de groep die op dat moment training heeft of waarvan de training binnen 10 min. begint. Daarnaast kunnen er één of enkele vrijwilligers aanwezig zijn ter ondersteuning van de trainingen (bijv. voor het vooraf en nadien leggen en opruimen van de judomat, het verzorgen van zeep en opvangen van (nieuwe) leden). Ouders, verzorgenden en andere belangstellenden mogen de accommodatie niet betreden. Het brengen en ophalen vindt buiten plaats, waarbij de geldende RIVM regels onder eigen verantwoordelijkheid in acht dienen te worden genomen. Wees op tijd aanwezig, zodat kinderen niet verloren staan te wachten!

 

 • Voor wisseling van groepen is groep A bezig op de judomat en neemt groep B plaats op de banken. Na het traditioneel in zazen afgroeten door groep A verlaat groep A de zaal. Groep B wacht op het sein van de lesgevers dat zij de judomat op mogen. De lesgevers geven dit sein aan groep B nadat groep A de zaal heeft verlaten.

Laatste update seizoen 2019-2020

Beste judoleden,

 

Voor de zomervakantie zal de judomat jammer genoeg niet meer worden uitgerold. En ook het jeugdfeest vanwege ons 55-jarig bestaan kan dit jaar helaas niet doorgaan. Het corona-virus houdt de wereld daarvoor nog altijd te veel in zijn greep. Dat is spijtig, maar gelukkig kunnen we ons wel alweer iets vrijer bewegen dan de afgelopen maanden. We hopen dat jullie die ruimte op gepaste wijze pakken en regelmatig naar buiten gaan, lekker bewegen en veel plezier maken. Dat helpt ons gezond te blijven, zodat we er ook op de judomat met z’n allen weer iets moois van kunnen maken zodra de tijd daar rijp voor is.

 

We hopen dat de zomer voorspoedig verloopt en dat het nieuwe judoseizoen normaal van start kan gaan op woensdag 2 en vrijdag 4 september. Het zou fijn zijn als we iedereen dan weer in blakende gezondheid op de judomat kunnen verwelkomen en we onze judo-skills weer in praktijk kunnen brengen. We zullen de richtlijnen van de overheid, het RIVM, het NOC-NSF en de Judo Bond Nederland scherp in de gaten blijven houden en jullie op tijd informeren over hoe het in september zal gaan.

 

En dat feest houden jullie nog te goed. Het vieren van een 56 jarig bestaan kan ook heel leuk zijn 😊

 

Met vriendelijke groet,

 

Judoclub Hensbroek

 

Judo geeft discipline, zelfvertrouwen, neemt verlegenheid weg, geeft je kracht, snelheid en behendigheid en verbetert de coordinatie.

Al vanaf 5 jaar tot 80 jaar ben je van harte welkom. Je kan recreatief trainen, maar als je graag aan wedstrijden mee wilt doen kan dat ook.

Geef je op door een berichtje te sturen bij "contact"

 

Alle nieuwe leden vanaf 5 jaar mogen trainen in de woensdaggroep van 17.30 - 18.15 uur.

Judoclub Hensbroek       
Opgericht 8 augustus 1965

Bestuur:
Voorzitter: Pieter Schaak 0226-426993
Secretaris: Nico van Schagen 0226-451524

Penningmeester: Gerry van Baar 06-30636096
Bestuurslid: Arend-Jan Schenk 0226-452851
Bestuurslid: Stefan van Boesschoten 06-50551437
Bestuurslid: Jaap Jan de Wit 06-53490431

Secretariaat:
Kerkweg 7d
1711 RR Hensbroek
Telefoonnummer 0226-451524

Trainingen:
Wij trainen in de sporthal in Hensbroek, 't Ouwe Hof 99.

Woensdag: 17.30 - 18.15 uur nieuwe jeugdleden vanaf 5 jaar
                  18.15 - 19.00 uur jeugd
                  19.00 - 20.00 uur jeugd
                  20.00 - 21.30 uur senioren

Vrijdag:     18.30 - 19.30  uur jeugd
                  19.30 - 21.00 uur senioren

Inschrijfgeld:
€10,-

Contributie:
(seizoen van september t/m juni)
€ 55,- voor jeugdleden
€ 75,- voor senioren

Leden kunnen bij ons judopakken kopen:

Maat 100: €20,-

Maat 110: €22,-
Maat 120: € 24,-
Maat 130: € 26,-
Maat 140: € 28,-
Maat 150: € 30,-

Witte band: € 5,-

T-shirts en sweaters:

Alle nieuwe leden krijgen na inschrijving bij Judoclub Hensbroek een t-shirt.Voor alle andere leden is dit t-shirt te koop voor €7,- en sweaters voor €7,50

Na de training kun je bij Gerry een t-shirt kopen.

 

Contact:

Vragen? Mail ons gerust