judoclubhensbroek.nl

Nieuws

29-09-2019

1e Ronde WFJJC in Hensbroek

Zondag 29 september werd de 1e ronde van de West-Friese Judo Competitie gehouden bij Judoclub Hensbroek. 
De eerste partij speelden we tegen Hajime RB en wisten we te winnen.

Tegen Krommenie/Heemskerk werd helaas verloren.

Daarna tegen Kodokan, waar we jammer genoeg net te kort punten hadden en dus ook verloren.

Er werd goed en sportief gespeeld.

In het team van Judoclub Hensbroek speelden Ya Han Wang, Demy Nijveld, Cas Hoogenkamp, Niels Hoogland, Jarno van Leeuwen, Jelle Schipper, Daisy Wang, Denley Reus, Esta van Leeuwen, Manon de Koster, Charly Commandeur en Wang.

De volgende ronde wordt op 20 oktober gespeeld bij Kodokan in Purmerend.

Stand per 4-10-2019

Plaats Sportschool/Judoclub Aw Cp Mp Jp
1 Kodokan 4 8 50 241
2 Krommenie / JS Heemskerk 3 4 34 170
3 Hajime R.B. 3 2 30 150
4 Hensbroek 3 2 24 120
5 Sportschool Nijhoff 3 0 0 0

 

30-06-2019

Seizoen Slottoernooi

Seizoen Slottoernooi

Zondag 30 juni sloten we het seizoen af met een teamtoernooi. Er waren dit keer lekker veel judoka’s aanwezig en ze werden van droog naar klein neergezet. 6 teams werden gemaakt en na veel mooie wedstrijden was dit de uitslag:

1e het team van Charly met Ya Han Wang, Vince van Dam, Naut Broers, Jarno van Leeuwen, Jelle Schipper, Lieve Tieleman en Charly Commandeur.

2e werd het team van Esta met Dani Nijveld, Toss Boots, Justin Woestenburg, Nore Boots, Renée Karsten en Esta van Leeuwen.

3e het team van Manon met Appie van Leeuwen, Demy Nijveld, Bram van der Laan, Daisy Wang, Mick van Schagen en Manon de Koster.

4e het team van Wang met Sem Langedijk, Cas Hoogenkamp, Jorn Hoogenkamp, Denley Reus, Dominic Wolkorte en Wang.

5e het team van team van Ymme met Jaiden Langedijk, Daphne de Koster, Gijs Obdam, Omar Mumdzic, Dyestin Slot, Bas Huiberts en Ymme van Komen.

6e het team van Manoël met Julissa de Jongh, Sam Vleugel, Niels Hoogland, Donna Admiraal, Femke Vlaar en Manoël Wolkorte.

 

Alle punten werden weer bijgehouden om Wimpel Wisselbeker uit te reiken aan de judoka die dit seizoen de meeste punten heeft verdiend. Het bleef tot de laatste wedstrijd spannend en uiteindelijk stonden 2 judoka’s bovenaan. De Wisselbeker is gewonnen door Jarno van Leeuwen en Jelle Schipper. Zij mogen de beker ieder een half jaar in huis houden.

 

Tot slot werden Nico en Bets nog even in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen omdat ze vandaag 52 jaar getrouwd zijn. 

 

De mat is opgeruimd, de judopakken kunnen de kast weer in en we zien jullie graag in september weer op de mat terug. Fijne vakantie allemaal!

29-06-2019

Examens

Examens

Zaterdag 29 juni werden de examens weer gehouden.

Alle kandidaten zijn geslaagd!

Voor gele band zijn dat Bas Huiberts, Toss Boots, Alexander Buchacz, Omar Mumdzic, Demy Nijveld.

Voor oranje band Denley Reus.

Voor groene band Nore Boots en Esta van Leeuwen.

Voor blauwe band Lieve Tieleman en Charly Commandeur.

Gefeliciteerd allemaal!

 

 

29-06-2019

Oranje bandentoernooi

Oranje bandentoernooi

 Zondag 16 juni was het Oranje bandentoernooi in Heiloo.

3e Prijzen werden gewonnen door Demy Nijveld, Daphne de Koster, Niels Hoogland en Bram v/d Laan

 

4e Prijzen waren er voor Cas Hoogenkamp, Jorn Hoogenkamp en Denley Reus.

26-05-2019

Westfries Open

Westfries Open

Zondag 26 mei werd het 1e Westfries Open toernooi in Oosthuizen gehouden.

6 van onze judoka’s deden mee en moesten keihard aan de bak op de mat.

Een 3e prijs was voor Dominic Wolkorte en Niels Hoogland.

4e prijzen waren Manoel Wolkorte, Jorn en Cas Hoogenkamp.

12-04-2019

Wimpelcompetitie

Afgelopen week hadden we Wimpelcompetitie tijdens de training. Op deze manier leren judoka's hoe wedstrijden gaan en wat voor Japanse termen er tijdens een wedstrijd gezegd worden.

De punten die tijdens deze wedstrijden worden gehaald worden allemaal bijgehouden en kun je ook zien op deze site bij "Wimpels en wisselbeker".

 

De punten zijn weer opgeteld en er zijn weer een aantal wimpels verdiend.

Witte wimpel (100 punten): Niels Hoogland en Dominic Wolkorte.

Oranje wimpel (300 punten): Roberto Emmer

Groen wimpel (400 punten): Charly Commandeur

Bruine wimpel (600 punten): Manon de Koster

24-03-2019

3e plaats in WFJC

3e plaats in WFJC

Zondag 24 maart werd de slotronde van de West Friese Judo Competitie gehouden in Beverwijk. Ons team eindigde dit seizoen op een mooie 3e plaats.

10-03-2019

Girls Only Toernooi

Girls Only Toernooi

Zondag 10 maart werd in Alkmaar het Girls Only Toernooi gehouden.

Daphne de Koster wist daar een mooie 3e prijs te winnen.

Ook Manon de Koster, Nore Boots en Charly Commandeur deden mee maar wonnen helaas geen prijzen

20-01-2019

2e Dan voor Nico van Schagen

2e Dan voor Nico van Schagen

Ere-promotie tot tweede dan voor Nico van Schagen

 

In Hensbroek en wijde omgeving staat Nico van Schagen bekend als het gezicht en de motor van Judoclub Hensbroek. Dat is niet zo vreemd, want Nico is al meer dan een halve eeuw de voortrekker van onze club. Nico geeft les aan ledenvan wie ook de vaders en moeders en zelfs opa’s en oma’s bij Nico op de mat stonden. Het zullen inmiddels meer dan 1000 judoka’s zijn geweest, aan wie Nico de grondbeginselen van het judo heeft bijgebracht. Hiermee is Nico niet alleen van uitzonderlijke waarde voor onze vereniging, maar ook een man van betekenis voor Hensbroek en omliggende dorpen.

 

Nico is duidelijk een bijzondere judoka en dat is ook bij de Judo Bond Nederland (JBN) niet onopgemerkt gebleven. Vanwege Nico’s bijzondere bijdragen aan de judosport is ons gezellige Dekker Chrysanten jeugdtoernooi dit jaar halverwege door de JBN even stilgelegd. Nico was in functie als scheidsrechter en het toernooi was in volle gang, toenklokslag half twaalf de wedstrijden tot Nico’s grote verbazingwerden onderbroken. Een driekoppige delegatie van de JBN nam de zaal over en zette Nico uitgebreid in het zonnetje voorzijn jarenlange bijdragen aan de judosport en onze club in het bijzonder.

 

De meeste ruimte om Nico te roemen werd gegeven aan Eveline Beentjes van de gradencommissie, de commissie die gaat over de toekenning van judobanden. Eveline: “Ik ken Nico al tientallen jaren, dat gaat terug tot de tijd dat we samen bij Ton Huijbers van Randers Budosporten op de judomat stonden. In 1966 is Nico bij Judoclub Hensbroek gekomen, maar daarvoor deed hij elders ook al aan judo. Eenmaal bij de club van zijn eigen dorp werd hij daar al snel de voortrekker en dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.” Eveline roemde Nico om zijn jarenlange, onafgebroken en onuitputtelijke inzet voor zijn club, zijn judoka’s en de judosport. Genoemd werden zijn bijdragen als clubsecretaris en het organiseren van toernooien, zijn bijdragen aan de WestFriese Judo Kompetities en het al 35 jaar lang JBN-scheidsrechter zijn. Maar ook het dagelijks draaiend houden van de club was opgevallen. Eveline: “Nico is degene die zorgt dat alles blijft lopen. Nico gaat overal met zijn pupillen mee naartoe als coach, zorgt dat er judopakken zijn voor nieuwe judoka’s, smeert de wielen van de mattenkarren als dat nodig is, zorgt voor nieuwe scoreborden, bestelt en haalt prijzen voor toernooien, verzorgt met zijn vrouw Bets de presentjes en aandacht voor een judoka in de lappenmand etc. etc. etc.” Ook werd nog even teruggehaald dat Nico in zijn jonge jaren zelf ook een zowel gevreesd als bewonderd judoka was. Zo was hij een verdienstelijk lid van het team van Judoclub Hensbroek dat bijna 45 jaar geleden de allereerste versie van de West Friese Judo Kompetitie wist te winnen. Ook in die tijd was Nico al een belangrijke inspirator voor de leden van Judoclub Hensbroek en dat is hij nu nog steeds. Eveline vervolgde: “Dat resulteerde in 9 judoka’s die als lid van Judoclub Hensbroek de zwarte band hebben behaald, twee ALO judoleraren en er zijn zelfs prijswinnaars op Nederlandse Kampioenschappen uit Nico’s pupillen voortgekomen.”Hierbij kwamen de namen van Ageeth Bakker, Sung Koo Tompot en Mike Vlaar nog voorbij. Leuk was dat Mike speciaal voor de gelegenheid was opgetrommeld en bij deze bijzondere gebeurtenis in de dojo aanwezig kon zijn.Uiteindelijk besloot Eveline haar verhaal door Nico voor zijn uitzonderlijke bijdragen een ere-promotie tot tweede dan toe te kennen, de volgende graduatie na het verkrijgen van de zwarte band.

 

Nadat Nico zijn diploma en nieuwe zwarte band (met twee streepjes!) had ontvangen werd hij van diverse kanten gefeliciteerd. De warmste felicitatie kwam zonder twijfel van zijn vrouw Bets, die ook van niets wist, maar wel aanwezig was; uiteraard aanwezig was, want Bets verzorgt bij toernooien altijd de knusse kantine. Nico was blij verrast met de waardering die hem was toegekend. Nico: “Wat een verrassing en wat een eer. Ik had er echt geen idee van dat dit zou gaan gebeuren. Wat ontzettend leuk!”

 

Judoclub Hensbroek vindt het fantastisch dat Nico door de JBN op dit bijzondere voetstuk is gezet. Nico kan hier met recht trots op zijn. Deze promotie is zo ontzettend verdiend.Iets wat ook wel bleek uit het luide en aanhoudende applausvan het publiek in de afgeladen dojo. Nico, nogmaals van harte gefeliciteerd!

 

Namens Judoclub Hensbroek

De voorzitter

 

20-01-2019

Dekker Chrysanten Jeugdtoernooi

Zondag 20 januari werd het Dekker Chrysanten Jeugdtoernooi gehouden.

In 7 gewichtklassen werd gestreden voor de mooie prijzen.

Na veel mooie en sportieve wedstrijden was dit de uitslag:

 

-25 kg

1e Twan de Boer

2e Daphne de Koster

3e Toss Boots

 

-28 kg

1e Bram van der Laan

2e Jorn Hoogenkamp

3e Niels Hoogland

 

-31 kg

1e Marthijn Dol

2e Jarno van Leeuwen

3e Djaz Hartman

 

-34 kg

1e Esmee Vendrig

2e Jurre Rooring

3e Dominic Wolkorte

 

-37 kg

1e Stijn Rempt

2e Manoel Wolkorte

3e Ellee de Bont

 

-43 kg

1e Bart van Duin

2e Bai Yi Tol

3e Rosalie Dusseau

 

-46 kg

1e Ayah Azzouz

2e Job Snoek

3e Ben Bosman

page loading